Immpact ontwikkelt een gloednieuw project te Stabroek.

In ‘t Nieuw Begijnhof kan u op een slimme, duurzame en energiezuinige manier wonen in een autoluw groen binnengebied op een boogscheut van alles.

Zoekt u een betaalbaar startersappartement met terras of dé ideale investering? 

‘t Nieuw Begijnhof heeft het allemaal!

Het volledige project wordt gebouwd volgens de BEN-principes!

De gemeente Stabroek grenst aan Antwerpen en ligt in het Scheldepoldergebied. Ten westen en ten zuiden van Stabroek strekt het Antwerpse havengebied zich uit. Ten noorden vindt men prachtig bos- en heidegebied!

Ontdek de verschillende én betaalbare appartementen in 't Nieuwe Begijnhof:

  • 2-slaapkamer appartementen vanaf 299.900€
  • 3-slaapkamer appartementen vanaf 319.500€

 

 

 

Stabroek
Charmant en groen woonerf, pal in het centrum. - Sint-Catharina kerk

Sint-Catharina kerk

In 1585 vond op de 's Hertogendijk tijdens de slag op de Kouwensteinsedijk een veldslag plaats tussen de Spanjaarden en de Nederlanders. De huidige gemeente Stabroek is ontstaan op 1 januari 1977 door de fusie van de kerngemeente Stabroek (met woonkern Putte-Stabroek) met de gemeente Hoevenen. In 2006 werd de gemeente bekroond met de prijs van de milieuvriendelijkste gemeente van Vlaanderen.

Charmant en groen woonerf, pal in het centrum. - Fort van Stabroek

Fort van Stabroek

Het fort is gebouwd vanaf 1902 en voltooid in 1907. Samen met het Fort van Sint-Katelijne-Waver was dit het eerste pantserfort van de Antwerpse fortengordel. Het is het eerste fort aan de antitankgracht. Tijdens de twee wereldoorlogen speelde het fort geen belangrijke rol en 1947 werd het fort gedemilitariseerd. Het fortgebouw is in goede staat. De loopgraven rond het fort zijn niet meer goed zichtbaar met het blote oog, maar zijn bewaard in ondergrond. De bunkers in het zuiden van het fort zijn nog wel goed zichtbaar. Het fort zelf wordt beheerd voor recreatieve activiteiten.

Charmant en groen woonerf, pal in het centrum. - Ravenhof

Ravenhof

Reeds in de 13e of 14e eeuw stond op deze plaats vermoedelijk een klein kasteel. Gedurende de 14e en het begin van de 15e eeuw was dit in het bezit van de familie Van Steenland. Deze heeft bouwactiviteiten ontplooid, en in 1569 was er dan ook sprake van een omgracht speelhuis. Vanaf Het goed stond voortaan bekend als Moretushof, ook wel Crayenhof genaamd. Later werd dit Ravenhof. Het park, voorzien van kunstmatige hoogteverschillen, kwam gereed in 1770. Tot het kasteel behoort een 25 ha groot, vrij toegankelijk park.

Charmant en groen woonerf, pal in het centrum. - Ganzenrijden

Ganzenrijden

Folkloristische spelen met de gans nemen in de volkskunde een ruime plaats in. Het hoofddoel van elk spel bestond steeds uit het scheiden of verwijderen van de kop van het ganzenlijf, terwijl dit aan een losse koord of aan een galg opgehangen was. Er bestonden verschillende manieren om het ganzenspel te houden: te voet, staande op een boerenwagen, zittend op een draaiend karrenwiel, al schaatsend op het ijs, te water staande in een bootje of al rijdend te paard. Het oudste concreet gegeven over het gansrijden is terug te vinden in middeleeuwse rechtspraak en verbodsbepalingen. Gelukkig worden sinds de wet op de dierenbescherming van 1927 geen levende dieren meer gebruikt. De gans werd vanaf toen vooraf gedood met een juist geplaatste messteek. Tegenwoordig wordt een veearts gevraagd om het dier op een verantwoorde manier te doden.

Terug naar het overzicht

Ga voor méér rendement. Investeer in vastgoed.

Haal ook een toprendement in de toekomst. Uitstekend gelegen vastgoed is altijd een topinvestering. Zeker als het opvalt met een knappe architectuur en kwaliteitsvolle afwerking. Immpact kan u vandaag al de projecten tonen waar u morgen het meeste rendement uithaalt.

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief