Immpact

Vacature: Immpact zoekt een Senior Project Manager

Dat de vastgoedverkoop boomt, weten we allang. Maar de laatste maanden swingt de verkoop echt de pan uit. “Ook appartementen verkopen fantastisch”, zegt Kevin Perez, Chief Commercial Officer bij Immpact. “Vooral locatie, betaalbaarheid en investeringspotentieel spelen daarbij een belangrijke rol.”


"
Die keuzes zijn extra troeven voor vijftigplussers die zo zelf geen investeringen op het vlak van energiezuinigheid meer hoeven te doen in hun verouderde woning.
Kevin Perez

Waarom liggen appartementen zo goed in de markt?  

“Oudere koppels, maar zelfs jonge gezinnen met kinderen, kiezen steeds vaker voor een appartement in plaats van een huis dat veel onderhoud en investeringen vraagt. Bovendien willen mensen op wandel- of fietsafstand van de stad wonen. Ook lokale projecten in kleinere steden doen het goed. Zo kiezen mensen liever voor een appartement in Willebroek dan in Mechelen, waar de vastgoedprijzen veel hoger liggen.” 

Waar hechten de kopers nog belang aan?  

“Er is nood aan betaalbare appartementen, afgewerkt met kwaliteitsvolle materialen. Een appartement van 200.000 tot 300.000 euro is haalbaar voor een breed publiek. Ook duurzaamheid is een belangrijke factor bij hun keuze. Bij sommige projecten, zoals High Park in Sint-Agatha-Berchem of Boomlaar Exclusive in Lier, plaatsen we zonnepanelen, groendaken of elektrische laadpalen. Die keuzes zijn extra troeven voor vijftigplussers die zo zelf geen investeringen op het vlak van energiezuinigheid meer hoeven te doen in hun verouderde woning.” 

Is de aankoop van een appartement een goede investering?  

“Voor vijftigplussers die een extraatje op de spaarrekening hebben, is vastgoed een makkelijke, toegankelijke manier om te investeren. Op onze appartementen kunnen investeerders een netto-opbrengst krijgen van 3 tot 4% aan huurinkomsten. Daarnaast stijgen de vastgoedprijzen gemiddeld jaarlijks met 2%.  Dat is een mooi rendement, zeker op een termijn van vijftien tot twintig jaar.” 

Waar let je bij zo’n aankoop als investering het best op?  

“Het is vooral belangrijk om een niet te hoge aankoopprijs te betalen. Focus niet alleen op de huuropbrengst, maar denk ook aan de toekomstige verkoopprijs. Stel jezelf de vraag of je het appartement over vijftien jaar weer vlot zal kunnen verkopen. Bovendien moet je een haalbare huurprijs kunnen vragen. Het aantal kandidaten voor appartementen met hoge huurprijzen is in België beperkt. Ook de locatie speelt een rol, maar focus niet te hard op hoe die wijk nog zal evolueren. Blijf vooral realistisch en koop tegen een prijs waarmee je in de toekomst een meerwaarde kan bekomen.”