Immpact

Het Eilandje heeft zich ontpopt tot een van de hipste wijken van ’t Stad. Dankzij de vernieuwingen die op til zijn, zoals de heraanleg van het dok en de bouw van het ziekenhuis ZNA Cadix, belooft de buurt nog modieuzer te worden. Onbetaalbaar, zou je denken? Niet als je kiest voor een appartement in de Doktoren. De 152 woningen verdeeld over 23 verdiepingen bieden voor elk (budget) wat wils.


De Doktoren wordt een waar oriëntatiepunt op het Eilandje”, vertelt Kevin Perez, commercieel directeur van projectontwikkelaar Immpact. “Enerzijds dankzij de hoogte van 81 meter. Die maakt dat je de toren al van ver ziet schitteren. Vanuit de appartementen en vanop de terrassen geniet je daardoor ook van een schitterend uitzicht. De omliggende gebouwen tellen vijf tot zes verdiepingen, terwijl de Doktoren er 23 zal hebben. Omdat de gelijkvloerse etage plaats zal bieden aan een commerciële ruimte, wordt het plafond er zes meter hoog. Je moet dus niet hoog in de Doktoren wonen om ver te
kunnen kijken.”
“Anderzijds zal ook de vorm van de toren opvallen. Het is een ontwerp van Binst Architects, met wie we de handen in elkaar hebben geslagen voor de ontwikkeling van het project. De constructie moet een menselijk lichaam voorstellen. Onderaan zal het gebouw iets smaller zijn, mede door de bouwvoorschriften. Dat deel worden de benen. Vanaf de elfde verdieping zie je met wat fantasie een bredere romp. Het groene dak met de gemeenschappelijke daktuin vormt het hoofd.”

Van starters tot miljonairs

Op dit moment zie je de Doktoren letterlijk verrijzen op het Eilandje. De bouwwerken vorderen elke dag. “Eind 2021 moet het project klaar zijn”, vervolgt de Perez. “De verkoop loopt dus ook volop. Daarbij spreken we een heel divers publiek aan. Een groot deel van de kopers zijn starters. Voor hun eerste aankoop zoeken ze een betaalbaar appartement met één of twee slaapkamers, op een toffe locatie in de stad. Dat is exact wat wij aanbieden. Heel wat jongeren zien zich gedwongen om weg te trekken uit Antwerpen, omdat vastgoed hier onbetaalbaar dreigt te worden. Met Immpact zijn wij er al verschillende keren in geslaagd om ruim op tijd te investeren in sites, nog voor de buurt wordt opgewaardeerd. Met de Doktoren is het net zo. Daardoor kunnen wij onze woningen aan een erg scherpe prijs aanbieden. Voor een gloednieuwe flat met één slaapkamer in de Doktoren betaal je ongeveer 180.000 euro, exclusief kosten. Voor een flat met twee slaapkamers schommelt de prijs rond de 240.000 euro.”

 

Heb je meer ruimte nodig en heb een groter budget, dan kan je opteren voor een appartement met drie slaapkamers. Daarvoor betaal je 400.000 à 500.000 euro. “Op de drie bovenste verdiepingen komen luxueuze penthouses, met een prijskaartje rond het miljoen. Verwacht je hier aan de beste afwerking en een onbeschrijfelijke view op de skyline van Antwerpen.”


Investering met potentieel
De Doktoren biedt niet alleen heel wat mogelijkheden voor wie een nieuwe woonst zoekt. Ook als investeerder sla je hier je slag. “Zeker de appartementen op de lagere verdiepingen zijn erg populair als investeringsvastgoed”, weet de commercieel directeur. “De unieke locatie maakt dat de flats sowieso in trek zullen zijn voor privéverhuur. Daarnaast zullen ook professionals ervoor in de rij staan. De nabijheid van de haven zorgt voor een grote vraag naar tijdelijke appartementen voor expats. Daarnaast zullen ook veel dokters en chirurgen uit het naburige ZNA Cadix opteren voor een huurappartement om te kunnen overnachten na hun late shiften.”

Immpact heeft een eigen verhuurdienst, waar je een beroep op kan doen als investeerder. “Wij zorgen dan voor betrouwbare huurders, we regelen het bijhorende papierwerk en we treden op bij vragen en problemen. Zo kan je als eigenaar zorgeloos genieten van je rendement.”