27 JUNI 2016

Welgestelde 65 plussers verhuizen van platteland naar de stad

Welgestelde 65 plussers verhuizen van platteland naar de stad

65-plussers met geld en tijd verruilen hun woning in de rand almaar vaker voor een appartement of loft in hartje stad. De tendens is merkbaar in heel Vlaanderen, en in het bijzonder in Antwerpen, luidt het bij projectontwikkelaar Immpact. In de Antwerpse binnenstad nam het aantal 65-plussers de voorbije vijf jaar met 6% toe.Terwijl jonge gezinnen op zoek naar een betaalbare woning in het groen de stad blijven uitstromen, stromen hoe langer hoe meer kapitaalkrachtige senioren in. “Het zijn mensen met tijd en geld. Hun budget ligt boven de 300.000 euro, en mobiliteit is hun belangrijkste drijfveer”, zegt Philippe Janssens, CEO van projectontwikkelaar Immpact, die de tendens onder de loep nam. “Vijf jaar geleden woonden er 4.875 senioren in de Antwerpse binnenstad, begin dit jaar is dat aantal gestegen tot 5.175, blijkt uit de jongste verhuisbewegingen in en uit Antwerpen. Dat betekent een toename met 6%, en dat is toch een stuk ruimer dan de natuurlijke vergrijzing.”

“Dat aantal zal blijven toenemen”, voorspelt Janssens. “Reken de komende vijf jaar op een verdubbeling van het aantal 65-plussers in de Vlaamse binnensteden. Antwerpen voorop, maar ook steden als Mechelen zijn de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker om wonen geworden.”

Een van de projecten met deze aantrekkingskracht is Leopold nabij de Botanique, de Bourla en het Theaterplein. Hierbij kunnen de bewoners rustig wonen met uitzicht op een groenen binnentuin én toch deelnemen aan alle waardevolle stadsactiviteiten in het hart van Antwerpen.Bron: GvA, HLN, ATV & VTM Nieuws

< Terug naar het overzicht

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief