27 MEI 2013

Wat brengt een vastgoedinvestering op? 7 Tips

Wat brengt een vastgoedinvestering op? 7 Tips

 

Tip 1: Investeer in goed verhuurbare appartementen
Bij de verhuur van appartementen bestaan er geen geheimen, telkens draait het rond vraag en aanbod. 

Wist u dat meer dan 2.300.000 Belgen single zijn?
Wist u dat de inwoners van steden als Antwerpen (+6%/jaar) en Brussel (+2%/jaar) jaarlijks toenemen?
Wist u dat de helft van deze inwoners huurt in Antwerpen en Brussel? 
Wist u dat er, gezien de daling van de gemiddelde gezinsgrootte, een tekort is aan kleine wooneenheden? 

Om uw doelgroep zo ruim mogelijk te houden is dus een investering in een 1 à 2 slaapkamer appartement ideaal.

Tip 2: Eet uw eigen rendement niet op, koop nieuwbouw
Nieuwbouw wordt geleverd met 10 jaar aansprakelijkheid voor aannemer en architect. Hierdoor bent u zeker dat u jaren zorgeloos kan verhuren. Tevens verwerft u al rendement tijdens de bouwfase. U verkoopt het appartement best terug na 10 à 15 jaar, zo vermijdt u onnodige kosten.

Tip 3: Huurrendement
Een belegging in vastgoed kan zorgen voor een mooi, waardevast en aanvullend inkomen, dat daarenboven onbelast is. Vergis u echter niet: een bruto rendement is niet hetzelfde als een netto rendement, zo liggen de kosten bij bestaande appartementen doorgaans veel hoger dan bij nieuwbouw.

Tip 4: Meerwaarde
Bij aandelen weet u pas wat u hebt verdiend na de wederverkoop. Voor een vastgoedinvestering is dit ook zo. Koop daarom op een locatie met een groot meerwaarde potentieel. 

Belangrijk is ook de stijgende energiekost binnen onze samenleving. Met het oog op de toekomst, nieuwbouw voldoet hierbij aan de laatste strengste normen, is deze factor steeds vaker doorslaggevend. U investeert best in een segment waarbij u een grote doelgroep aanspreekt bij herverkoop.

Tip 5: Beide rendementen samen bieden zekerheid
Tracht een evenwicht te zoeken tussen huurrendement en meerwaarde, zodat uw investering opbrengt vanuit 2 kanalen in plaats van slechts 1. Op lange termijn biedt u dit meer zekerheid en gemoedsrust. De beste belegging qua huurrendement lijkt zelden de beste op lange termijn.

Tip 6: Hefboomeffect dankzij een lening
Het uiteindelijke rendement staat of valt vaak door de selectie van uw vastgoed. Het feit of u wel of niet gaat lenen zal belangrijk zijn in de slotsom. Gezien de lage rente is het vandaag zeker interessant om het hefboomeffect toe te passen.

Zolang de kostprijs van het vreemd vermogen lager ligt dan de opbrengst van investering zal het rendement op uw eigen vermogen uiteraard verbeteren. Ook hierin kan Immpact u perfect adviseren dankzij een samenwerking met onafhankelijke kredietadviseurs.

Tip 7: Waarom is Immpact uw ideale partner?
Dankzij onze jarenlange ervaring blinkt Immpact uit in het bouwen van residentiële appartementen op nauwkeurig bepaalde locaties. Dit aan zeer interessante prijzen, goede opvolging en met een uitmuntende service van A tot Z. Kom zeker eens praten…

 

< Terug naar het overzicht

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief