19 MEI 2014

Geld lenen voor een woning was nog nooit zo goedkoop

Geld lenen voor een woning was nog nooit zo goedkoop
De woonrente stond nog nooit zo laag als nu. Vooral voor leningen tot 20 jaar of korter zitten we op een historisch dieptepunt.

Dat zegt John Romain van Immotheker zaterdag in Het Nieuwsblad. De rente op de woonleningen volgt daarmee de rente op spaarboekjes, die al enkele maanden in vrije val is..

‘Wij zien bijna dagelijks één of andere bank die een tarief verlaagt’, zegt Kristof De Paepe van bankvergelijkingssite Spaargids.be. ‘De meeste ervan raken op het laagste niveau in jaren.’ Vorig jaar in mei en juni zakte de woonrente al eens tot het laagste niveau ooit. ‘Nu zit ze bij de meeste banken net eronder’, ziet De Paepe. ‘Sinds Nieuwjaar zijn sommige al met meer dan een half procentpunt gezakt.’

Marktleider BNP Paribas Fortis bevestigt de lage rentes. ‘De jongste vijf jaar waren die nooit zo laag.’ Ook Belfius gaat van de ene verlaging naar de andere de jongste dagen.

Volgens John Romain van Immotheker zijn niet alle rentevoeten in dezelfde mate gezakt. ‘Leningen op 25 jaar waren vorig jaar in mei nog net iets goedkoper dan vandaag. Maar op 20 jaar en eronder zitten we inderdaad op het laagste niveau ooit. Een lening op 20 jaar zonder voorwaarden bijvoorbeeld kan vandaag aan 3,6 procent.’

 

Bron: De Standaard

Lees hier verder

< Terug naar het overzicht

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief