08 NOVEMBER 2018

Één op de vier werkende Belgen wil dichter bij werk wonen

Één op de vier werkende Belgen wil dichter bij werk wonen

Maar liefst één miljoen Belgen - ruim een kwart van de werkenden onder ons - overweegt om te verhuizen om zo niet meer dagelijks in de file naar het werk te moeten staan. En opvallend: het zijn vooral jongeren van 18 tot 34 jaar (37 %) die echt stappen willen ondernemen om het woon-werkverkeer drastisch in te korten. De limiet ligt op 15 km, al mag het voor velen nog een stuk dichter bij huis zijn. Dat blijkt uit een uitvoerige bevraging bij 570 werkende Belgen, uitgevoerd door Immpact en iVOX.

De werkende Belg blijkt gemiddeld een uur en twintig minuten per dag onderweg te zijn van en naar het werk. Bijna een op de vier Belgen (23 %) woont op meer dan 30 kilometer van het werk.

“Ons woon-werkverkeer weegt steeds zwaarder door, maar wat vooral opvalt is dat de Belg meer dan ooit bereid is om er iets aan te doen”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact.

Meer dan de helft van de Belgen (59 %) wil vandaag niet meer dan 30 kilometer pendelen, en liefst minder. Bijna een op de drie (28 %) bevraagden geeft aan op maximaal 15 kilometer te willen wonen van zijn werkplaats.

“Zelfs als je maar op 10 kilometer van je werk woont, sta je in een stad als Antwerpen al makkelijk minstens een half uur in de file tijdens de spits. Niet alleen kost dat onze economie handenvol geld, het weegt ook door op ons algemeen welzijn. De Belg in het algemeen, en vooral de jongeren, willen dat niet meer. Daarom moeten we woon- en werkplaatsen in de stad zeer goed op elkaar afstemmen”, aldus Janssens.

Bron: Het Nieuwsblad, 08 november 2018.
Lees hier het volledige persbericht.

Wilt u graag op de hoogte blijven van nieuws binnen de vastgoedmarkt, nieuwe projecten en Nieuwbouw- en Kijkzondagen? 

 

< Terug naar het overzicht

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief