04 APRIL 2016

Denk aan de liquiditeit van je (vastgoed)investering.

Denk aan de liquiditeit van je (vastgoed)investering.

"Hoe ga ik later mijn investering weer omzetten in geld?
Een belangrijke vraag bij elke investering"


Onze adviseurs begeleiden vaak mensen bij de optimalisatie van hun vastgoedinvestering. In dit traject hebben investeerders meestal een goed zicht op de eerste fase, de aankoop, het begin van het investeringstraject. Doorgans is er ook het besef dat een correcte rendementsberekening van belang is tijdens de investering. Onze adviseurs stellen echter vast dat er te weinig aandacht is voor het einde van de vastgoedinvestering. Dat einde kan zowel plots en verplicht zijn (een sterfgeval of relatiebreuk) als gepland en vrijwillig (opstrijken van de meerwaarde, verkoop of schenking in het kader van successieplanning)

“Hoe ga ik later mijn investering weer omzetten in geld?” is dus een belangrijke vraag bij elke investering. Deze EXIT verdient dan ook meer aandacht bij het begin van de investering. Wij raden onze investeerders aan aan om zich de vraag te stellen: “Voor welke kopers is dit vastgoed interessant en welke groep kan voldoende middelen vrijmaken voor aankoop?”

U moet een projectie maken van de toekomstige markt voor uw vastgoed, van het spel van vraag en aanbod, kortom van de liquiditeit van uw investering.

Voor “klassiek” vastgoed is onze ervaring dat “de gemiddelde 2 slaapkamerwoonst” zorgt voor een grote kopersmarkt zonder prijsuitschieters. Op een kleinere markt van niche-vastgoed kan u grotere prijspieken en –dalen verwachten. Een goed geïnformeerde koper moet zorgvuldig bepalen welke keuze bij zijn profiel past.


Voor meer tips en informatie over Investeren in Vastgoed kan u terecht op onze events. Immpact organiseert op regelmatige basis een toegankelijke infoavond die diverse vastgoedtopics toelicht. Hiervoor laten we steeds een financieel expert aan het woord.

 

 

< Terug naar het overzicht

sluiten Schrijf u in op
onze nieuwsbrief